Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Drouwenerzand Attractiepark

Drents pretpark verbaasd over inbraakpogingen: 'We doen alles via pin'

10-08-2020, 10.31 uur

Bij het Drentse attractiepark Drouwenerzand hebben criminelen de afgelopen weken meermaals geprobeerd om in te breken. Eind juli werd er wat kleingeld buitgemaakt. Directeur Bert van der Linde is verbaasd dat het pretpark juist nu de aandacht heeft van dieven. Vanwege de coronacrisis valt er namelijk weinig te halen.

"We doen nu alles via de pin, door corona", vertelt hij aan RTV Drenthe. "Ook worden er alleen maar online tickets verkocht. Dus er is ook gewoon helemaal geen geld aanwezig."

Afgelopen week, in de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 augustus, probeerden inbrekers opnieuw toe te slaan. Dat blijkt uit camerabeelden. "Toen ging het alarm af en renden ze snel weer weg", aldus de directeur. "Er is ook niets meegenomen."

Beveiliging
Volgens de politie waren er minstens twee mannen betrokken bij de geslaagde inbraakpoging. Van der Linde bekijkt of de beveiliging van zijn park moet worden aangescherpt. "We hebben al gigantisch veel camera's", weet hij.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Drouwenerzand Attractiepark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be