Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Zes Efteling-bezoekers besmet met corona, maar attractiepark hoeft niet dicht

07-08-2020, 16.50 uur

Meerdere personen die de afgelopen drie weken in de Efteling waren, zijn positief getest op het coronavirus. De GGD Hart van Brabant weet van zes besmette mensen in de regio Midden-Brabant dat ze even daarvoor de Efteling hebben bezocht. Premier Mark Rutte kondigde gisteren aan dat pretparken gesloten kunnen worden als daar meerdere coronabesmettingen aan het licht komen.

Toch hoeft het Kaatsheuvelse sprookjespark voorlopig niet dicht. De GGD ziet de Efteling niet als een brandhaard. "Op dit moment zien wij geen enkele aanleiding om de Efteling als bron van besmetting te zien", laat een GGD-woordvoerder aan Looopings weten.

De locatie heeft wel de aandacht van de gezondheidsdienst, omdat er grote groepen samenkomen. "Als wij meerdere signalen ontvangen die naar de Efteling wijzen, analyseren wij dit uitgebreider." Vanaf hoeveel besmettingen zou het park wél dicht moeten? "Dit is maatwerk. Wij adviseren de veiligheidsregio en de burgemeester en die maken een afweging."

Vrezen
Van de burgemeester van de gemeente Loon op Zand hoeft de Efteling in ieder geval weinig te vrezen. Zij vertelde eerder deze week al dat ze pas van plan is om op te treden als 100 procent van de bezoekers zich niet aan de regels houdt.

De Efteling was zelf vooraf niet ingelicht over de nieuwe besmettingscijfers, vertelt een woordvoerster aan Looopings. "De GGD maakt zelf een inschatting over de ernst van de situatie naar aanleiding van contactonderzoek", zegt ze. "Zij maken zich geen zorgen, dus dan doen wij dat ook niet."

Spatschermen
Er verandert vooralsnog dan ook niets aan het coronabeleid van het park. "We doen al ons uiterste best om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen en dat blijven we doen." Zo wordt er gewerkt met vaste looproutes, spatschermen en wachtvakken. Ook zorgt de Efteling voor pompjes met ontsmettingsmiddel. Op topdagen in coronatijd verwelkomt men gelijktijdig ruim 15.000 bezoekers.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be