Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Mondkapjes vanaf vandaag overal verplicht in Parc Astérix

08-08-2020, 13.16 uurBeeld: @phytotherapix

De coronaregels van Parc Astérix zijn een stuk strenger geworden. Vanaf vandaag moeten bezoekers van het Franse pretpark overal een mondkapje dragen, ook op wandelpaden en in wachtrijen. Eerder waren maskers alleen verplicht in attracties, bij shows en in overdekte locaties.

"Een mond- en neusmasker is op het volledige terrein van Parc Astérix en in de gemeenschappelijke ruimtes van de hotels verplicht", staat nu op de website van het attractiepark. Dat geldt voor iedereen vanaf 11 jaar. Medewerkers van Parc Astérix hadden al maskers op.

Wie geen mondkapje bij zich heeft, kan terecht bij de ingang van het park. Een stoffen exemplaar kost 8 euro, voor een set van twee wegwerpmaskers wordt 1,90 euro gevraagd. "Het is raadzaam om voor de dag meerdere maskers mee te nemen", waarschuwt het pretpark.

Eten
Daarmee hanteert Parc Astérix - onderdeel van de Franse parkengroep Compagnie des Alpes - voortaan hetzelfde beleid als Disneyland Paris en de attractieparken in België. Ook daar mogen mondkapjes alleen af bij het nuttigen van eten of drinken.

Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be