Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Prater

Video: nieuwe familieachtbaan geopend in Oostenrijk

06-08-2020, 18.20 uur

Het Oostenrijkse pretpark Prater is sinds afgelopen maand een rollercoaster rijker. Daar opende onlangs de 24 meter hoge familieachtbaan Die Gesengte Sau: een 610 meter lange bobsled coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer. De topsnelheid bedraagt zo'n 60 kilometer per uur.

Het speelse parcours bestaat uit een liftheuvel en een groot aantal enkele scherpe bochten en afdalingen. Een ritje duurt iets minder dan twee minuten. De naam van de coaster komt bekend voor: in het Duitse pretpark Tripsdrill staat al sinds 1998 een bobsled coaster van Gerstlauer die G'sengte Sau heet.

De attracties in Prater worden geëxploiteerd door particuliere ondernemers. In het geval van de nieuwe achtbaan is dat de familie Dostal. Het park is vrij toegankelijk; bezoekers betalen per attractie. Dit jaar openden ook twee andere achtbanen, waarvan één afkomstig is van de kermis.



Meer Prater
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be