Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling scant reserveringen niet als rijen te lang worden

06-08-2020, 11.31 uur

De Efteling stopt met het controleren van reserveringsbewijzen als de rijen bij de entree te lang worden. Dat bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Officieel moeten bezoekers naast een geldig entreekaartje in coronatijd ook altijd een reservering voor een specifiek tijdslot tonen.

Om de doorstroming te verbeteren, worden die op drukke momenten niet meer gescand door medewerkers. "Zo ontstaan er minder wachtrijen voor de entree, wat dan weer bijdraagt aan de veiligheid. We zullen dan op een andere manier checken of gasten een geldige reservering hebben, bijvoorbeeld mondeling of visueel."

Personeelsleden kunnen kort vragen welk tijdslot bezoekers gereserveerd hadden. Maar dan is het toch gewoon mogelijk om te liegen? "Ja, in theorie is dat mogelijk", geeft de voorlichtster toe.

Abonnementhouders
Het nieuwe beleid geldt overigens niet voor abonnementhouders. Bij hen wordt een reserveringsbewijs wel te allen tijde gescand.

In juni kregen acht Efteling-abonnees een parkverbod omdat ze geknoeid hadden met reserveringen. Ze hadden bewust een reservering geplaatst voor een regulier entreebewijs in plaats van een abonnement, omdat alle plaatsen voor abonnementhouders vol waren. Twee van hen werden ook aangehouden door de politie.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be