Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Duinrell opent botsauto's op nieuwe locatie, met ander thema

20-08-2020, 20.57 uur

Er kan weer gebotst worden in Duinrell. De klassieke botsauto-attractie Bumperfrogs, geopend in 1993, moest onlangs het veld ruimen. In plaats daarvan kwamen er nieuwe botsauto's op een andere plek: achterin het park, pal naast thrillride Mad Mill. Tegelijkertijd werd er een nieuw thema geïntroduceerd, met een andere naam.

Vanwege de coronamaatregelen worden voorlopig alleen bezoekers tot en met 17 jaar toegelaten. De botsauto's heten voortaan Street Racers. Op een bord wordt de term Sports Cars gebruikt. Ook het getal 53 komt meerdere keren terug. Eén van de decoraties toont de tekst "First Place - 1953 - Jowett Javelin".

Dat is geen toeval: wijlen Duinrell-oprichter Hugo van Zuijlen van Nijevelt - vader van de huidige algemeen directeur Philip van Zuylen van Nijevelt - won in 1953 de fameuze Tulpenrallye met een auto van het model Jowett Javelin.

Rick's Avonturen Burcht
De Tulpenrallye is de oudste autorally van Nederland, voor het eerst georganiseerd in 1949. Van Zuylen van Nijevelt was in 1953 de eerste Nederlandse winnaar. In kindergebied Rick's Avonturen Burcht verscheen onlangs ook al een verwijzing naar die gebeurtenis, in de vorm van een andere historische auto.

Op de oude locatie van de Bumperfrogs wordt de overdekte speeltuin Rick's Fun Factory uitgebreid. Die attractie moet uiteindelijk twee keer zo groot worden als voorheen. Het project had dit jaar afgerond moeten worden, maar de ingebruikname is uitgesteld naar het voorjaar van 2021.Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be