Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Drayton Manor Resort

Noodlijdend Engels pretpark gered door eigenaar Avonturenpark Hellendoorn

03-08-2020, 17.31 uur

Drayton Manor in Engeland is gered. Het attractiepark wordt overgenomen door de Looping Group, de huidige eigenaar van onder andere Avonturenpark Hellendoorn. Daarmee is de toekomst van het kwakkelende pretpark, dat door financiële problemen uitstel van betaling moest aanvragen, voorlopig veiliggesteld.

De overname werd vanmiddag bekendgemaakt. Alle 599 medewerkers van Drayton Manor behouden hun baan. "De groep heeft zeer ambitieuze ontwikkelingsplannen om het park op de lange termijn nog aantrekkelijker te maken", belooft de nieuwe eigenaar. Drayton Manor, met ruim één miljoen bezoekers per jaar, is meteen het grootste park binnen de groep.

De familie Bryan, die het park runt sinds de oprichting in 1950, blijft betrokken bij het management. Zo zal William Bryan zijn functie als directeur behouden. Hij ziet de verkoop van het park als "een spannend en positief nieuw hoofdstuk na enkele lastige maanden". "Voor ons was het belangrijk dat alle collega's hun baan kunnen behouden."

Arabisch
De Looping Group bestaat uit vijftien regionale trekpleisters in Groot-Brittannië, Nederland, Zwitserland, Duitsland, Spanje en Portugal. Naast Avonturenpark Hellendoorn gaat het onder meer om Pleasurewood Hills, West Midland Safari Park, La Mer de Sable en Isla Mágica. Aandeelhouder van de groep is investeringsfonds Mubadala Capital uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Meer Drayton Manor Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be