Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Indrukwekkend: Disneyland Paris volledig nagebouwd in Minecraft

02-08-2020, 18.09 uur

Zonder mondkapje door Disneyland Paris zwerven? Dat is nu mogelijk in de videogame Minecraft. Vijftien enthousiaste spelers hebben het Disneyland Park in samenwerking met Disney-fans tot in detail nagebouwd. Ze zijn er maar liefst vijf jaar mee bezig geweest.

De makers zijn zeer minutieus te werk gegaan. Het is mogelijk om door alle themagebieden te lopen en verschillende attracties van binnen te bekijken, zoals Hyperspace Mountain en It's a Small World. Ook het iconische kasteel van Doornroosje is toegankelijk.

Overal klinkt dezelfde muziek als in het echt. Ook is er 's avonds vuurwerk te zien. Om een bezoek nog overtuigender te maken, zijn er regelmatig evenementen met aparte thema's. Zo staat het virtuele park tot en met eind augustus in het teken van Frozen Celebration.

Kubus
Minecraft werd uitgebracht in 2011. De decors in het immens populaire spel bestaan uit kubusvormige objecten. Wie Disneyland Paris zelf wil beleven in Minecraft, kan inloggen via de server van MagicCraft: mc.magiccraft.fr.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be