Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Vier Belgen in elkaar geslagen in Disneyland Paris na ruzie over corona

31-07-2020, 14.53 uur | Reacties

In Disneyland Paris zijn onlangs vier Belgen in elkaar geslagen. Wat een magisch verblijf had moeten worden, liep uit op een nachtmerrie voor vier inwoners van de Waalse stad Moeskroen. Nadat ze een Franse groep wezen op de geldende coronamaatregelen, ontstond er een gevecht.

Daarover bericht de Franstalige krant Nord Éclair. Eén slachtoffer brak zijn arm, zijn zus had een gebroken kaak. Ook twee anderen werden meermaals geslagen. De irritatie begon in de wachtrij voor Pirates of the Caribbean, waar twee kinderen zich niet aan de coronaregels hielden.

Zo droegen ze geen mondmaskers terwijl ze ouder waren dan 11 jaar en hielden ze geen afstand. Toen één van de Belgen daar iets van zei, begon één van de kinderen te schelden. Het voorval leek met een sisser af te lopen, totdat beide gezelschappen elkaar weer tegenkwamen bij boottocht Les Pays des Contes de Fées.

Doodeng
Daar sloeg de vlam in de pan. De vader van het gezin begon bij de uitgang wild om zich heen te slaan, waardoor één van de Belgen op de grond belandde. Zijn zus kreeg een flinke klap in het gezicht. "De aanvaller straalde pure haat uit, het was doodeng", vertelt één van de slachtoffers.

"Hij stond op het punt om iemand in zijn nek te trappen." Omstanders konden voorkomen dat de situatie verder escaleerde. "Hij had één van ons kunnen doden." Personeelsleden hebben de dader achtervolgd en overgedragen aan de beveiliging. Hij werd gearresteerd en moet zich later verantwoorden voor de rechter.

Meer Disneyland Paris
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be