Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Hansa-Park

Medewerkers Duits pretpark halen grap uit: 'Achtbaan verloor net schroef'

31-07-2020, 11.26 uur

Medewerkers van het Duitse pretpark Hansa-Park hebben deze week een klassieke grap uitgehaald. In het station van de achtbaan Fluch von Novgorod haalde een personeelslid woensdag een grote schroef tevoorschijn. Die liet hij zien aan de passagiers in de achtbaantrein, beschrijft Jan-Niclas Zupfer op Facebook.

"Bij het controleren van de beugels haalde de operator aan de rechterkant een schroef uit zijn zak. Die hield hij omhoog met de woorden: 'De trein heeft net een onderdeel verloren.'" Zijn collega speelde het lugubere spelletje mee.

"Het personeelslid aan de linkerkant reageerde als volgt: 'Nou, dat kan gebeuren. Sterkte!', waarna hij op de startknop drukte." De lollige actie zorgde voor consternatie onder de bezoekers, aldus Zupfer. "Zo'n vorm van entertainment heb ik nog nooit meegemaakt."

Onveilig
Niet iedereen kan lachen om de grap. "Wel erg macaber", reageert Nicole Baader. "Ik vind het een verkeerde actie", schrijft Daniel Woessner. "Er zijn genoeg bezoekers die hierdoor denken dat rollercoasters onveilig zijn." Frauke Hagemann: "Klinkt misschien leuk, maar voor iemand die twijfelt om in te stappen, kan het voor een trauma zorgen."

Fluch von Novgorod is een 40 meter hoge achtbaan van de Duitse leverancier Gerstlauer, geopend in 2009. Een rit bestaat uit een lancering met een topsnelheid van 100 kilometer per uur, een inversie en een verticale lift. De uitgang is ook bijzonder: bezoekers worden daar losgelaten in een doolhof.

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Hansa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be