Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Apenheul

Originele oplossing voor afstand in Apenheul: bezoekers krijgen stokken mee

06-08-2020, 12.08 uur

Dierenpark Apenheul heeft een originele manier bedacht om bezoekers genoeg afstand te laten houden tijdens voederpresentaties. In het openluchttheater Bongo Bonde krijgen groepen bij binnenkomst een stok mee die precies anderhalve meter lang is.

Door die naast hen neer te leggen, weten andere gezelschappen exact waar ze mogen zitten. Zo wordt de ruimte op de tribunes optimaal gebruikt, legt een woordvoerster uit. "Deze theateropstelling is normaal gesproken geschikt voor ongeveer zeshonderd personen, maar dat is nu niet meer haalbaar."

De nieuwe methode zorgt ervoor dat maximaal 225 personen de voederpresentatie bij de gorilla's bij kunnen wonen. Om te voorkomen dat toeschouwers achter elkaar gaan zitten, blijft op de tribune ook steeds een volledige rij leeg.

Ludiek
Apenheul is blij met de creatieve methode. "Het heeft voor ons een aantal voordelen. Zo kunnen gezelschappen niet per ongeluk te dicht bij elkaar gaan zitten. Er ontstaat geen onrust of onduidelijkheid en bezoekers worden dankzij de stokken bewust gemaakt van hoe belangrijk de afstand is." Bovendien zorgen de stokken vaak voor een lach op het gezicht. "Mensen ervaren het als een ludieke methode."

Meer Apenheul
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be