Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Poké bowls op het menu in vernieuwd restaurant Europa-Park

04-08-2020, 22.12 uur

De wederopstanding van de Europa-Park-attractie Piraten in Batavia betekent ook de heropening van restaurant Bamboe Baai. Pal naast de iconische piratendarkride kunnen bezoekers terecht voor Aziatische specialiteiten, waaronder poké bowls.

Net als de attractie is het restaurant de afgelopen twee jaar helemaal opnieuw opgebouwd na een grote brand. Wat het etablissement extra bijzonder maakt, is dat gasten hun maaltijd kunnen nuttigen met uitzicht op de laatste scène van de boottocht.

Bij binnenkomst is het mogelijk om zelf een bowl samen te stellen bij een bestelbalie. Daarbij kan gekozen worden uit rijst, noedels of salade, soja, kip of rundvlees, milde of pittige saus en twee toppings, met keuze uit gember, zeewier, wasabi-noten, zwart en wit sesamzaad, lente-ui en koriander.

Otter
Wie moeite heeft met kiezen, kan gaan voor één van de drie vaste opties. Die kregen de namen Li Fu (veganistisch, met soja), Cortez (met kip) en Robbemond (met vlees), vernoemd naar personages uit Piraten in Batavia. De prijzen variëren tussen 10,50 en 12,90 euro. Het kindermenu (6,50 euro) met vier kleine loempia's met rijst heet Jopie, de naam van de otter in de attractie.

Er staan ook verschillende soorten soepen en salades op het menu. Het toetje (4,40 euro) bestaat uit kokos en gebakken banaan. Bezoekers nemen de gerechten vervolgens mee naar het rijkelijk gedecoreerde zitgedeelte, waar de bootjes van Piraten in Batavia voorbij komen. Enkele keren per dag wordt daar een dansshow opgevoerd.

Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be