Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Video: Europa-Park opent nieuwe versie van Piraten in Batavia

29-07-2020, 08.29 uur

Alle ogen zijn deze week gericht op Europa-Park. Het grootste attractiepark van Duitsland heeft het klaargespeeld om de iconische attractie Piraten in Batavia, die in 2018 verwoest werd door een enorme brand, binnen twee jaar opnieuw op te bouwen. Dinsdag vond de officiële opening plaats. Een video van Looopings brengt de volledige darkride in beeld.

Piraten in Batavia is in 24 maanden tijd als een feniks uit de as herrezen, met nieuwe scènes, een andere verhaallijn, een aangepaste soundtrack en indrukwekkende speciale effecten. Bezoekers maken een acht minuten durende boottocht van Nederland naar Nederlands-Indië, waar ze oog in oog komen te staan met piraten.

De attractie in het Nederlandse themagebied bestaat onder meer uit mysterieuze grotten, een sfeervol paaldorp, een vechtscène, de stad Batavia, een jungle en een bijzondere tempel. Het verhaal gaat over piraat Bartholomeus van Robbemond, die samen met zijn otter Jopie op zoek is naar een magische dolk: de Vuurtijger. Daarbij wordt hij tegengewerkt door zijn rivaal Diablo Cortez.

Mack Rides
De nieuwe versie van Piraten in Batavia bestaat uit meer dan honderd verschillende animatronics van vier verschillende fabrikanten. Enkele figuren die in 2018 gered konden worden uit de vuurzee, kregen een ereplaats op de speciale 'Boot der Overlevenden'. Het ritsysteem werd geleverd door Europa-Parks huisleverancier Mack Rides. De baan is circa 500 meter lang. Er zijn achttien boten met elk zestien zitplaatsen. Voor het vullen van de attractie was 1,8 miljoen liter water nodig.

De openingsceremonie op dinsdagochtend betekende een emotioneel en historisch moment voor de eigenaren van Europa-Park, die speciale herinneringen bewaren aan de originele versie uit 1987. "Het was een enorme uitdaging om enerzijds het verleden te eren en anderzijds een attractie neer te zetten die past in het jaar 2020", zegt parkdirecteur Michael Mack over de wederopstanding. "De balans vinden was lastig, maar we zijn ervan overtuigd dat de wisselwerking tussen moderniteit en nostalgie goed heeft uitgepakt."Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be