Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Eigenaar Europa-Park heeft eigen animatronic in darkride Piraten in Batavia

28-07-2020, 16.35 uur

Roland Mack, de eigenaar van Europa-Park, is vereeuwigd in de nieuwe attractie Piraten in Batavia. In de bootjesdarkride, die vandaag officieel werd geopend, is een animatronic te vinden die gebaseerd werd op het uiterlijk van de beroemde pretparkbaas.

De oorspronkelijke versie van Piraten in Batavia, geopend in 1987, werd in 2018 verwoest door een brand. Europa-Park besloot de attractie niet verloren te laten gaan. Er kwam een gloednieuwe darkride, gebaseerd op het origineel, met een nieuwe verhaallijn en andere scènes.

Oplettende bezoekers zullen op een Indonesisch marktplein Europa-Park-icoon Roland Mack herkennen. De 70-jarige ondernemer richtte in 1975 Europa-Park op met zijn vader Franz. Hij heeft twee zonen, Michael en Thomas Mack, die tegenwoordig de dagelijkse leiding van het Duitse attractiepark op zich nemen.

Geleverd
De bewegende figuren in Piraten in Batavia werd geleverd door vier verschillende bedrijven: Sally Dark Rides, Hofmann Figuren, LifeFormations en Garner Holt Productions. De duurste exemplaren kostten maar liefst 200.000 euro per stuk.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be