Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Mondkapjes worden bijna overal verplicht in Belgische pretparken

24-07-2020, 08.54 uur

Bezoekers van Belgische pretparken moeten vanaf komend weekend op bijna alle plekken mondmaskers gaan dragen. Dat is een gevolg van de verscherpte coronamaatregelen in België. Tot nu toe waren maskers alleen verplicht in attracties, souvenirwinkels en sommige wachtrijen. Vanaf zaterdag gelden strengere regels.

Het aantal coronabesmettingen in België is aan het stijgen. Daarom heeft de overheid besloten om mondkapjes ook te verplichten in horecagelegenheden, op markten, in winkelstraten, op kermissen, op plekken waar veel mensen samenkomen en in publiek toegankelijke gebouwen. Ook moeten horecazaken de contactgegevens van hun klanten noteren. Aan tafels in restaurants mogen de maskers af.

De drie Plopsa-parken Plopsaland De Panne, Plopsa Coo en Plopsa Indoor Hasselt eisen vanaf zaterdag dat alle personen vanaf 12 jaar permanent mondmaskers dragen, vanaf de parkeerplaats tot de rit naar huis. Verder verlaagt men de maximumcapaciteit van de parken en worden er meer toezichthouders ingezet.

Te koop
Walibi Belgium had de regels al eerder aangescherpt. In eerste instantie waren mondkapjes daar alleen verplicht in de attracties, later kwamen daar de wachtrijen bij. Nu luidt de officiële regel vanaf zaterdag: "Een mondmasker is verplicht voor alle bezoekers vanaf 12 jaar in het hele park, dus ook in de wachtrijen, attracties en winkels." Er zijn maskers te koop in de souvenirwinkels.

De maskerplicht gaat eveneens gelden in pretpark Bellewaerde. Ook Bobbejaanland past de regels aan naar aanleiding van de overheidsbeslissing. In het Vlaamse attractiepark moeten mondkapjes straks overal gedragen worden, behalve op wandelpaden. "Die zijn breed genoeg", weet een voorlichtster. "En waar ze dat niet zijn, geldt eenrichtingsverkeer."

Capaciteit
De regel wordt ook gehanteerd op het plein voor de toegangscontrole. Bobbejaanland neemt nog een extra maatregel: het maximumaantal bezoekers gaat voorlopig niet omhoog. "Wij breiden onze capaciteit niet uit, waardoor we geloven dat we de social distancing op de wandelpaden kunnen blijven garanderen."

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be