Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Vernieuwde karretjes voor Lavenmonorail in de Efteling

23-07-2020, 13.57 uurBeeld: Luke Snoeren

De Monorail bij het Volk van Laaf in de Efteling wordt vernieuwd. Het attractiepark heeft ervoor gekozen om de karretjes, in de vorm van slakken, opnieuw te decoreren. Daarbij krijgen de oude, gevlekte slakkenhuisjes een ander uiterlijk, met een gestreept patroon.

In plaats van lichtbruin worden alle bakjes donkerbruin. Daarmee grijpt de Efteling naar eigen zeggen terug naar een originele schets van ontwerper Ton van de Ven. "De huisjes zijn nu meer natuurgetrouw", laat men weten. "Precies zoals Ton van de Ven het in zijn ontwerptekening voor ogen had."

Er worden steeds vijf slakken van de baan gehaald en opgeknapt in het Gildehuis, de werkplaats van de Efteling. In oktober moeten de werkzaamheden zijn afgerond. Tijdens de renovatie blijft de attractie gewoon geopend.

Trappen
Het 425 meter lange slakkenspoor boven het Lavenlaar opende in 1990. In eerste instantie moesten passagiers zelf trappen om vooruit te komen. In 1995 zijn de voertuigen gemotoriseerd. Alle 25 slakken hebben een eigen naam, die altijd begint met de letter L.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be