Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Tilburgse kermis afgesloten vanwege drukte: beveiligers mishandeld

22-07-2020, 14.25 uur

Twee beveiligers van de Tilburgse kermis zijn maandagavond mishandeld door een 26-jarige bezoeker. De man werd geweigerd bij de ingang van het kermisterrein, omdat het te druk was. Vanwege het coronavirus laat de gemeente een beperkt aantal mensen toe. Als de limiet bereikt is, wordt de ingang afgesloten.

Daar was de man niet van gediend. Hij maakte aanstalten om toch het terrein op te lopen. Een 46-jarige beveiliger die hem waarschuwde dat dit niet de bedoeling was, kreeg een kopstoot. Hij duwde de belager van zich af en bracht hem samen met zijn 23-jarige collega naar de grond.

Vervolgens gingen omstanders zich ermee bemoeien. De bewakers werden belaagd door toeschouwers en met gebalde vuist geslagen door de man op de grond, die ook discriminerende opmerkingen maakte en doodsbedreigingen uitte. Het 46-jarige slachtoffer liep een wond aan zijn lip op. Zijn collega hield een pijnlijke kaak over aan het voorval.

Paleisring
Het incident vond plaats op de Paleisring. Uiteindelijk is de verdachte aangehouden. Beide toezichthouders hebben aangifte gedaan. De Tilburgse kermis duurt nog tot en met zondag 26 juli. In verband met corona staan er veel minder attracties dan gewoonlijk.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be