Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Sybrandy's Speel- en Natuurpark

Fries pretpark heropend op nieuwe locatie

21-07-2020, 13.40 uur

Een Fries pretpark is uit de as herrezen. Sybrandy's Speelpark in Rijs zou na afgelopen zomer eigenlijk sluiten omdat eigenaar Simon Sybrandy geen overnamekandidaat kon vinden. Collega-ondernemer Sjerp Jaarsma besloot echter de hele inboedel op te kopen. Hij heeft het park gisteren heropend in het nabijgelegen Oudemirdum, aan het IJsselmeer.

Jaarsma was al eigenaar van het aangrenzende recreatieterrein De Hege Gerzen. Het park is omgedoopt tot Sybrandy's Speel- en Natuurpark. Er staan diverse grote speeltoestellen en attracties, waaronder een spookhuis. Volgend jaar opent het nieuwe natuurgedeelte, dat zich richt op educatie.

Jaarsma kreeg een lening van 450.000 euro van de gemeente De Fryske Marren om zijn plannen te realiseren. Ook sleepte hij meer dan 100.000 euro aan donaties in de wacht. Wie meer dan vijfhonderd euro gaf, krijgt vijf toegangsbewijzen voor het speelpark. Die kosten normaal 9,60 euro per stuk.

Verzwakken
Het regelen van de vergunningen had behoorlijk wat voeten in de aarde. In april was de heropening zelfs nog erg onzeker. Omdat sommige attracties vlak bij het IJsselmeer staan, waren de Friese Waterschappen bang dat ze de dijk zouden verzwakken. Dat bleek uiteindelijk niet het geval.

De officiële opening van Sybrandy's Speel- en Natuurpark is in verband met het coronavirus uitgesteld tot 2021. Jaarsma wil de meer dan duizend donateurs daar allemaal voor uitnodigen.Meer Sybrandy's Speel- en Natuurpark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be