Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Nostalgische attractie afgebrand in Engelse badplaats

20-07-2020, 15.37 uurBeeld: @LancashireFRS

Treurig nieuws voor nostalgici: in de Engelse badplaats Blackpool heeft vrijdagnacht brand gewoed op de Central Pier. Daarbij is een iconische attractie in vlammen opgegaan. Van de Waltzer, een rupsbaan met roterende karretjes, is niets meer over.

De brand ontstond rond 03.00 uur. Ongeveer vijftig brandweerlieden rukten uit om het vuur te bedwingen. Ze hadden het geluk aan hun zijde, want er stond nauwelijks wind en bovendien was het eb. De brandweer kon daardoor ook vanaf het strand blussen en wist de pier grotendeels te redden.

Wel raakte een andere rupsbaan, grenzend aan de Waltzer, ernstig beschadigd. Ook een onderhoudsruimte liep averij op. De Central Pier stamt uit 1868 en is de middelste van de drie pieren in Blackpool. Hij staat vol met vooral oudere kermisattracties en -spellen.

Aangetast
Vorige week mocht de pier na een maandenlange sluiting in verband met het coronavirus eindelijk weer gasten ontvangen. Uit onderzoek is gebleken dat de constructie van de Central Pier niet is aangetast. De eigenaar hoopt morgen weer open te gaan.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be