Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Thorpe Park

Attractiepark zet metaaldetectors in na steekpartij

19-07-2020, 20.51 uurBeeld: @Thrill_Nation

Alle bezoekers van het Britse attractiepark Thorpe Park moeten vanaf vandaag door een metaaldetector als ze naar binnen willen. Gisteren vond in het pretpark een steekpartij plaats, waarbij een man ernstig gewond raakte. Twee bezoekers zijn aangehouden voor poging tot moord.

De dader wist dus een mes mee naar binnen te smokkelen. In Thorpe Park werden de afgelopen jaren al metaaldetectors gebruikt. Sinds de poorten van het park op 4 juli weer opengingen, stond de beveiligingsapparatuur echter uit. Naar aanleiding van het incident van zaterdag worden de detectors nu toch weer gebruikt.

Dat resulteerde vanochtend voor een gigantisch lange rij bij de ingang, zo blijkt uit berichtgeving van fansite Thrill Nation. In verband met de drukte bleef Thorpe Park een uur langer geopend dan gepland, namelijk tot 18.00 uur. "Bedankt voor jullie begrip en geduld bij binnenkomst", meldde het park op social media.

Videobeelden
De verdachten van de steekpartij zitten nog vast. Ondertussen is de politie op zoek naar getuigen, met name als ze videobeelden van het voorval hebben gemaakt.Meer Thorpe Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be