Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Foto's: nieuwe achtbaan Walibi Belgium gaat de hoogte in

19-07-2020, 12.51 uurBeeld: Themepark Magic, Arendo Geense

De bouw van de nieuwe achtbaan in Walibi Belgium gaat als een speer. Slechts enkele dagen nadat de eerste onderdelen arriveerden op de bouwplaats, staat een deel van de constructie al overeind. Foto's genomen vanuit mijntrein Calamity Mine laten zien dat één van de spectaculaire elementen in aanbouw is.

Walibi Belgium zet de hoogste en snelste achtbaan van de Benelux neer: een 50 meter hoge mega coaster van de Liechtensteinse fabrikant Intamin. De baan is donkergroen. Ondanks de coronacrisis gaat het kostbare project gewoon door. In 2021 moet de opening plaatsvinden.

De 1200 meter lange achtbaan wordt onderdeel van een nieuw Afrikaans themagebied aan de rand van het park, in de buurt van familieachtbaan Tiki-Waka en darkride Challenge of Tutankhamon. Een naam is nog niet bekend. De topsnelheid komt naar verwachting ergens te liggen tussen 110 en 115 kilometer per uur.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be