Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pleasure Beach Resort

Inbrekers beklimmen gigantische achtbaan in Engels pretpark

16-07-2020, 12.18 uur

Drie waaghalzen hebben vorige week een ruim 70 meter hoge achtbaan beklommen in het Engelse pretpark Blackpool Pleasure Beach. Ze braken na sluitingstijd in en wilden de nacht doorbrengen op de top van The Big One. Beveiligers staken daar een stokje voor.

Dat melden lokale media. De drie mannen hadden geen klimuitrusting bij zich, maar wél een hangmat. Naar eigen zeggen was het nooit hun bedoeling om overlast te veroorzaken. Ze wilden eerst wat foto's nemen van het uitzicht en vervolgens op grote hoogte onder de sterren slapen.

Beveiligingspersoneel kreeg het trio echter al snel in de smiezen. De inbrekers probeerden nog te vluchten, maar dat mocht niet baten. Ze zijn overdragen aan de politie. Het is nog onbekend welke straf de mannen krijgen. Ondanks de aanhouding plaatste Kain Hogg (20) - één van de daders - enkele beelden op Instagam en TikTok.

Hoogste achtbaan
Een woordvoerder van Blackpool Pleasure Beach noemt het voorval in een reactie "gevaarlijk en onverantwoordelijk". The Big One is 1675 meter lang en haalt volgens het attractiepark een topsnelheid van zo'n 130 kilometer per uur. Ten tijde van de opening in 1994 was het de hoogste achtbaan ter wereld.

Wie een keer legaal de top van de rollercoaster wil beklimmen, kan zich opgeven voor de activiteit 'Walk the Big One'. Voor 55 pond (61 euro) per persoon mogen bezoekers na sluitingstijd onder begeleiding naar de top van de attractie wandelen.

Meer Pleasure Beach Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be