Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madurodam

Video: nieuwe vliegsimulator Madurodam brengt eerbetoon aan KLM

08-08-2020, 15.21 uur

Madurodam presenteert deze zomer een nieuwe overdekte attractie. Het Haagse themapark opende onlangs de vliegsimulator The Flying Dutchman, waarin een eerbetoon wordt gebracht aan vliegmaatschappij KLM. Bezoekers stappen in een enorm Dakota-vliegtuig voor een "vlucht door ruimte en tijd".

Aan boord van een zilvergrijs Douglas DC-3-toestel worden passagiers welkom geheten door luchtvaartpionier Albert Plesman. Hij was in 1919 mede-oprichter van KLM. Plesman stapt in de cockpit en voert inzittenden in zo'n zes minuten tijd langs verschillende Nederlandse hoogtepunten, waaronder de Amsterdamse grachten en de Rotterdamse haven.

Ook is er een abstracte duik in kunstzinnige en architectonische meesterwerken en de muzikale wereld. Het toestel zelf beweegt niet, maar met behulp van videoschermen en speciale effecten wordt de indruk gewekt dat bezoekers echt vliegen.

3,5 miljoen
Met de komst van The Flying Dutchman heeft Madurodam naast de bekende miniatuurstad nu zes overdekte attracties. De bouw nam ruim anderhalf jaar in beslag. Er werd 3,5 miljoen euro in het project geïnvesteerd. Het vliegtuig - 18 meter lang en 30 meter breed - arriveerde al in het najaar van 2018.

Meer Madurodam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be