Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi Belgium: minder graffiti dankzij speciale muur

30-07-2020, 20.31 uur

Walibi Belgium heeft de laatste tijd minder last van graffiti. Het pretpark installeerde enkele seizoenen geleden een groot wit scherm in de wachtrij van houten achtbaan Loup-Garou, in het Nederlands bekend als Weerwolf. Daar mogen bezoekers naar hartelust op schrijven en tekenen.

Er verschijnen namen en andere boodschappen. "Zo voorkomen we dat bezoekers teksten achterlaten op de attractie zelf", vertelt een woordvoerster aan Looopings. Het concept blijkt een succes. "Dankzij onze tag-muur hebben de afgelopen seizoenen een stuk minder graffiti aangetroffen op andere plaatsen in de rij."

Op de witte plaat staat "Tagguez-moi" en "Tag me". Als het scherm volgeschreven is, zorgt Walibi voor een nieuw exemplaar. Voorlopig zijn er geen concrete plannen om ook andere wachtrijen te voorzien van een dergelijke muur. Van alle attracties had Loup-Garou in het verleden het meest te lijden onder kliederende bezoekers.



Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be