Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Klassieke Phantasialand-attractie Hollywood Tour buiten gebruik

13-07-2020, 13.31 uur

Eén van de oudste attracties van Phantasialand is al een tijdje buiten gebruik. Sinds begin deze maand kunnen bezoekers van het Duitse pretpark niet terecht bij Hollywood Tour. Dat is opvallend, want de nostalgische bootjesdarkride uit 1990 kampt haast nooit met technische problemen.

Waarschijnlijk blijft de attractie nog wel even dicht. "Het ziet er niet naar uit dat dit probleem op korte termijn is opgelost", laat Phantasialand weten aan een bezoeker die om meer informatie vroeg. "Ik moet je daarom helaas teleurstellen op dit vlak."

Wat er precies aan de hand is, laat men in het midden. Een andere attractie in hetzelfde gebouw - de donkere achtbaan Crazy Bats - is wel nog gewoon operationeel.

Krakkemikkig
Hollywood Tour draait om scènes uit films als Jaws, Tarantula, Frankenstein, 20,000 Leagues Under the Sea, The Wizard of Oz en King Kong. Onder fans heeft de dertig jaar oude attractie een cultstatus, dankzij de gammele animatronics en krakkemikkige decors. De darkride staat al jaren op de nominatielijst om verwijderd te worden.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be