Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
BommelWereld

Plan voor pretpark rond Tom Poes en Heer Bommel in de Achterhoek

11-07-2020, 16.30 uur

In de Achterhoek moet een pretpark verrijzen rond de stripfiguren Tom Poes en Olivier B. Bommel. Er zijn plannen om in de Gelderse stad Groenlo een overdekt attractiepark te bouwen dat volledig in het teken staat van de personages van striptekenaar Marten Toonder. De initiatiefnemers hopen dat BommelWereld, zoals de trekpleister moet gaan heten, in 2021 open kan.

BommelWereld is een idee van Edwin Bomers, eigenaar van vakantiepark Marveld Recreatie. Hij was naar eigen zeggen op zoek naar een Nederlands icoon waarmee hij zijn onderneming "een gezicht kon geven". Hij koos voor het stripduo Heer Bommel en Tom Poes, geïntroduceerd in de jaren veertig.

Volgens bedenker Bomers zijn de verhalen van de striphelden anno 2020 nog steeds relevant. "De 177 verhalen die Marten Toonder schreef, behoren tot het Nederlands cultureel erfgoed", staat in een persbericht. "Generaties groeiden ermee op."

Attracties
De plannen omvatten onder andere een hal van zo'n negenduizend vierkante meter waar de wereld die Marten Toonder creëerde tot leven zal komen. Het "stralende middelpunt" moet het kasteel Bommelstein worden. "De wereld van Heer Bommel en Tom Poes zal de inspiratiebron zijn bij het bedenken van de attracties, evenals de magische sfeer van Rommeldam, de Zwarte Bergen en het Donkere Bomen Bos."

Het concept werd eind 2019 gepresenteerd aan de gemeente Oost Gelre. Inmiddels is er een principemedewerking toegezegd. Er wordt nauw samengewerkt met Toonder Compagnie, dat de rechten op Toonders werk beheert. Het bestaande particuliere Toonder-museum De Bommelzolder in Zoeterwoude zal naar het nieuwe park verhuizen.

Meer BommelWereld
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be