Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Saint Paul

Directeur Frans pretpark aangeklaagd na dodelijk ongeluk

10-07-2020, 11.40 uur

De directeur van het Franse pretpark Parc Saint Paul is aangeklaagd wegens doodslag. Gilles Campion wordt verantwoordelijk gehouden voor het ongeluk met de achtbaan Formule 1, waarbij afgelopen zaterdag een 32-jarige vrouw om het leven kwam toen ze uit een karretje viel.

Formule 1 werd in november 2019 voor het laatst volledig gekeurd. Destijds beschikten de karretjes over extra gordels die zijn geïnstalleerd nadat er in 2009 ook een dodelijk ongeluk gebeurde bij de achtbaan. Afgelopen weekend waren deze riempjes echter nergens meer te bekennen.

Iedere verandering op het gebied van veiligheid vraagt om een nieuwe keuring, maar dat heeft Campion nagelaten. Formule 1 had dus helemaal niet mogen draaien ten tijde van het ongeluk.

Vrijwillig
Campion geeft toe dat hij de riemen heeft verwijderd. Ze hadden naar zijn idee geen invloed op de veiligheid van de achtbaan. Ook benadrukt hij dat het park deze gordels vrijwillig had geïnstalleerd.

De burgemeester van Saint-Paul heeft Campion opgedragen om achttien van de 44 attracties in zijn park tijdelijk te sluiten. Het gaat vooral om de snellere rides. Ze mogen pas weer open na een nieuwe keuring.

Meer Parc Saint Paul
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be