Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling-bezoekers zien heks voorbij vliegen

08-07-2020, 17.30 uur

De Efteling presenteert deze zomer onverwachts toch een nieuwe entertainmentact. Bezoekers kunnen de komende tijd een vliegende heks tegenkomen. Met behulp van een ingenieuze constructie, met een hoverboard, een lange jurk en nepbenen, wordt de illusie gewekt dat de heks echt vliegt.

De act heet De Heks van Vliegensvlug, meldt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. Het uiterlijk van de heks, met een groene jurk, rode schoenen, wit haar en een grote rode hoed met witte stippen, is gebaseerd op een ontwerp van Anton Pieck uit de jaren zeventig.

Wanneer de heks op haar bezemsteel voorbij zal zoeven, blijft voor Efteling-bezoekers een verrassing. "Er zijn geen vaste speeltijden, maar ze kan zich zowel overdag als 's avonds laten zien", aldus de voorlichter.

Coronaproof
De Efteling koos bewust voor coronaproof straatentertainment: de heks vermijdt drukke plekken en houdt afstand van passanten. Ze is voornamelijk actief in parkdeel Marerijk, bij het Sprookjesbos en het Carrouselpaleis.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be