Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Eigenaar Toverland is klaar met anderhalve meter afstand in openlucht

07-07-2020, 14.23 uur

Als het aan Toverland-eigenaar Jean Gelissen sr. ligt, hoeven bezoekers in de openlucht geen anderhalve meter afstand meer te houden. Nu eist de overheid nog dat er tussen verschillende huishoudens altijd minimaal anderhalve meter zit. Die regel wordt ook in Toverland gehanteerd, maar de baas van het Limburgse attractiepark wil er eigenlijk vanaf.

Dat laat hij weten in een bericht op LinkedIn. "Wat mij betreft: meer ruimte, dus in de buitenlucht zo snel mogelijk verantwoord weg van die statische anderhalve meter", aldus Gelissen. "En verder de verantwoordelijkheid verregaand bij de mensen zelf leggen."

De ondernemer kreeg onlangs bezoek van Provinciale Statenlid Ger Koopmans (CDA), verantwoordelijk voor onder meer financiën en cultuur. "Net nu is het fijn als de politiek zich vergewist van wat er leeft bij de ondernemers in relatie tot de COVID-19-problematiek, en wat er eventueel beter kan", schrijft Gelissen bij een foto van hem en de gedeputeerde. Ze houden onderling geen afstand.

Efteling
Gelissen staat niet alleen: ook Efteling-directeur Fons Jurgens gaf onlangs al aan dat de anderhalve meter wat hem betreft overboord gegooid wordt, zodat de capaciteit van het Kaatsheuvelse sprookjespark omhoog kan.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be