Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Zürich

Tijger doodt verzorgster in Zwitserse dierentuin

05-07-2020, 12.45 uur

Bij een tragisch incident in de Zwitserse dierentuin Zoo Zürich is zaterdagmiddag een 55-jarige verzorgster om het leven gekomen. De vrouw werd aangevallen door een Siberische tijger, voor de ogen van het publiek. Hoe het voorval kon gebeuren, wordt nog onderzocht. Vandaag blijft het dierenpark gesloten.

Rond 13.20 uur kreeg de alarmcentrale van de dierentuin de melding dat een dierenverzorger was aangevallen in het tijgerverblijf. Collega's snelden zich ter plaatse om het dier - de 5-jarige Irina - weg te lokken van het slachtoffer. Hulpverleners probeerden de vrouw vervolgens nog tevergeefs te reanimeren. Ze overleed ter plekke.

Waarom de medewerkster samen met de tijger in het verblijf was, is niet duidelijk. "Het mag niet zo zijn dat het dier en de verzorgster zich tegelijkertijd in dezelfde ruimte bevinden", vertelde directeur Severin Dressen tijdens een persconferentie. "Misschien was er sprake van een misverstand."

Bezoekers getuige
De autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar de toedracht van het drama. Enkele bezoekers van Zoo Zürich waren getuige van de tijgeraanval. Zij hebben psychologische hulp aangeboden gekregen. "Onze gedachten zijn bij de nabestaanden van de werkneemster", laat het management weten.

Uit respect is het park vandaag dicht. In Zoo Zürich wonen twee Siberische tijgers: het vrouwtje Irina en het mannetje Sayan. Afgelopen najaar was de dierentuin ook al het toneel van een pijn ongeluk. Toen moest een krokodil doodgeschoten worden na het bijten van een verzorgster.

Meer Zoo Zürich
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be