Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Futuroscope Xperiences

Gigantische uitbreiding aangekondigd voor Frans pretpark

04-07-2020, 18.15 uur

Een bekend pretpark in Frankrijk gaat de komende jaren flink op de schop. Futuroscope krijgt een kapitaalinjectie van 304 miljoen euro. Er komen drie nieuwe attracties en een resort met overdekt waterpark en twee hotels.

Exploitant Compagnie des Alpes investeert 200 miljoen in het huidige attractiepark, dat zich richt op futuristische technieken en shows. Het park wordt volledig gerenoveerd en krijgt de komende zes jaar drie grote nieuwe attracties. Wat voor attracties dat precies zijn, is nog niet bekendgemaakt.

Rond 2025 moet 'Futuroscope 2' openen, een resort buiten de huidige parkgrenzen met het waterparadijs Aquascope, twee themahotels en een restaurant. Die uitbreiding kost 104 miljoen euro. De oppervlakte bedraagt 224.000 vierkante meter.

Banen
Futuroscope opende in 1987 en is een populaire dagbestemming. De aangekondigde investeringen moeten ervoor zorgen dat gasten meerdere dagen willen blijven. Naar schatting creëert het plan 750 directe en indirecte nieuwe banen. Vorige maand opende al een nieuwe spinning coaster.

Meer Futuroscope Xperiences
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be