Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Fundering van nieuwe spinning coaster Plopsaland is af

03-07-2020, 14.13 uur

Plopsaland De Panne heeft tijdens de coronasluiting heel wat werk verricht op de bouwplaats van een nieuwe achtbaan. De fundering van een spectaculaire spinning coaster, die volgend jaar open moet gaan, is inmiddels helemaal af. Dat is goed te zien tijdens een wandeling door de aangrenzende Ploptuin.

De 35 meter hoge achtbaan, met de werktitel Time Traveler, komt te liggen tussen het Kabouter Plop-gebied en de SuperSplash van Piet Piraat. Een deel van de baan komt op het water te liggen, bij de Waterfietsen en De Piratenboot in de Piratenzone.

De nieuwe attractie van de Duitse fabrikant Mack Rides krijgt niet alleen draaiende karretjes, maar ook twee lanceringen en vijf inversies, met een topsnelheid van 90 tot 95 kilometer per uur. Er wordt geen bestaande Studio 100-serie aan gekoppeld: de achtbaan komt in het teken te staan van een retrofuturistisch Parijs.

Walibi
Nu is het wachten op de ruwbouw van het stationsgebouw en de aankomst van de steunpilaren en baandelen. Plopsaland krijgt concurrentie van Walibi Belgium, dat volgend jaar ook een heftige nieuwe achtbaan wil openen.

















Meer Plopsaland De Panne
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be