Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Honderden boze kermisexploitanten trekken naar Berlijn voor protest

03-07-2020, 11.22 uur | Reacties

Ongeveer 1600 Duitse kermisexploitanten hebben donderdag in Berlijn gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. Grote evenementen zijn in Duitsland tot eind oktober verboden. Vijfduizend kermisfamilies dreigen daardoor failliet te gaan. Zo'n duizend kermiswagens reden toeterend door de stad om uiteindelijk te verzamelen bij de Brandenburger Tor.

Daar zetten de ondernemers botsautootjes neer en hingen ze een reuzenradgondel aan een kraan. Ze wilden op die manier aandacht vragen voor hun penibele financiële situatie. Veel Duitse kermisfamilies hebben sinds de kerstmarkten van vorig jaar niets meer verdiend en staan op het punt om kopje onder te gaan.

Het langdurige verbod op evenementen is in feite een beroepsverbod, claimen de exploitanten. Niet alleen de zomerkermissen zijn verboden, ook het beroemde Oktoberfest is al afgelast. Dat vinden ze moeilijk te rijmen met versoepelingen in andere sectoren. Zo zijn restaurants in Duitsland weer geopend en mogen mensen in volle vliegtuigen naar de zon reizen. Ook attractieparken zijn toegankelijk.

Pretpark
Enkele Duitse steden, waaronder Düsseldorf en Dortmund, hebben het gebrek aan kermissen opgevangen door een kermis op te zetten als een tijdelijk pretpark. Bezoekers moeten een entreekaartje kopen als ze naar binnen willen.

Meer kermis