Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Medewerkster Wildlands Emmen steelt 1300 keer geld uit de kassa

02-07-2020, 14.33 uur

Een medewerkster van Wildlands Adventure Zoo Emmen blijkt vele honderden keren geld gestolen te hebben onder werktijd. De vrouw werkte tussen juli 2016 en november 2018 bij Travellers' Taste, het grote restaurant bij de ingang. Als bezoekers een bestelling bij haar plaatsten, belandde het contante geld vaak in haar eigen zak.

Op die manier drukte ze zo'n 1300 keer een geldbedrag achterover. In totaal wist het personeelslid ruim 43.000 euro buit te maken. Deze week moest de vrouw zich verantwoorden voor de politierechter in Assen, meldt Dagblad van het Noorden. Daar vertelde ze dat ze het geld gebruikte voor haar gokverslaving.

Tegenwoordig wordt ze daarvoor behandeld. De dievegge heeft naar eigen zeggen veel spijt van haar daden. Inmiddels betaalt ze Wildlands elke maand 300 euro terug. Ze moet dus nog een dikke tien jaar geld overmaken naar de dierentuin. Als ze een maand overslaat, levert dat een boete op.

Argwaan
De medewerkster viel door de mand toen een collega argwaan kreeg. Familieleden van de collega hadden in het restaurant gegeten, maar het bedrag bleek niet in het systeem te staan. Zo ging het balletje rollen.

Tijdens de behandeling van de zaak wees de officier van justitie erop dat bij een normale winkeldiefstal een geldboete volgt. Een derde diefstal kan een maand gevangenisstraf betekenen, laat staan wat 1300 diefstallen voor straf zouden opleveren. Maar omdat de dader inmiddels op het rechte pad lijkt te zijn, hield de rechter het bij een werkstraf van 160 uur en voorwaardelijke celstraf van een maand.

Zelfbediening
Travellers' Taste was de afgelopen jaren een à-la-carterestaurant, met bediening aan tafel. Sinds vorige maand fungeert de horecalocatie als een zelfbedieningsrestaurant.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be