Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
FloriWorld

Interactieve bloemenattractie geopend in Aalsmeer

05-07-2020, 22.08 uur

Wie dol is op bloemen en planten, kan vanaf nu terecht in FloriWorld. Deze overdekte interactieve attractie in Aalsmeer belooft bezoekers alles te leren over de invloed van flora op ons dagelijks leven. De bouw kostte 29 miljoen euro.

Er zijn veertien verschillende shows, films en ruimtes, waarin zowel echte als virtuele bloemen voorbijkomen. Bezoekers krijgen bij binnenkomst een digitale armband waarop ze hun favoriete bloemen en planten opslaan. Alle onderdelen van FloriWorld worden vervolgens aangepast aan deze persoonlijke voorkeuren van de bezoeker. Voor een entreekaartje vraagt men 17,50 euro.

Aalsmeer staat bekend om de bloemenveiling. Gasten van FloriWorld krijgen daarom ook zelf de mogelijkheid om te bieden op een bosje. Dat kunnen ze mee naar huis nemen of doneren aan een goed doel. Daarnaast is er onder meer een 4D-film over een bruidegom die zijn bruidsboeket vergeet en in de tulpenvelden terechtkomt.

350.000 bezoekers
FloriWorld heeft een oppervlakte van 3000 vierkante meter en kan 420 gasten per uur aan. De attractie lijkt zich vooral te richten op toeristen die zich komen vergapen aan de Hollandse bloemenpracht. Er wordt gerekend op minimaal 350.000 bezoekers per jaar, die ieder zeventig tot negentig minuten in het gebouw zullen doorbrengen.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer FloriWorld
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be