Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Podcast: Efteling-ontwerper Sander de Bruijn geeft antwoord op vragen van fans

02-07-2020, 11.01 uur | Reacties

Wat zijn de geheimen van een goede Efteling-ontwerper? En waar moeten alle Efteling-attracties aan voldoen? In een nieuwe aflevering van de Looopings Podcast neemt hoofdontwerper Sander de Bruijn uitgebreid de tijd om daar antwoord op te geven. Hij praat ruim drie kwartier over zijn carrière en zijn visie op de Efteling.

De Bruijn schopte het van bordenwasser in een restaurant tot teamleider van de afdeling ontwerp. Hij was medeverantwoordelijk voor bekende projecten als Raveleijn, Baron 1898, Symbolica en De Zes Zwanen. In de podcast duikt hij onder meer in de geschiedenis van Baron 1898. De populaire achtbaan had bijna een ander thema gekregen. Ook praat hij openlijk over Hartenhof: de voorloper van Symbolica, met een totaal ander transportsysteem.

Lezers van Looopings konden onlangs vragen insturen voor de ontwerper. Veel van hen blijken te willen weten wat hij vindt van de nieuwe achtbaan Max & Moritz, ontworpen door zijn collega's. Daarnaast vroegen een hoop fans hoe De Bruijn de typische Efteling-stijl zou definiëren. Wanneer past iets wel of niet in het park?

Beluister deze aflevering via SpotifyDe Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken en attracties. We spreken met mensen uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen. Wil je reageren, mail ons dan.

Luisteren én abonneren kan via gratis podcast-apps als Spotify, Stitcher, Overcast, Podtail, TuneIn, Google Podcasts en Apple Podcasts.
Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be