Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde Park

Video: dit is de nieuwe achtbaan van pretpark Bellewaerde

30-06-2020, 14.36 uur

Ondanks corona kan attractiepark Bellewaerde dit jaar uitpakken met een gloednieuwe rollercoaster. Het pretpark in de Belgische stad Ieper opent morgen de 21 meter hoge familieachtbaan Wakala, een investering van 7,5 miljoen euro. De 660 meter lange baan is aangekleed in Canadese stijl. Looopings kan vandaag alvast een onride-video laten zien.

Bellewaerde liet zich voor het uiterlijk inspireren door de Canadese indianenstam Kwakiutl. De achtbaan bestaat uit twee liftheuvels, waarvan de laatste een lichte versnelling heeft. Er rijden drie treinen op de baan, met elk twintig zitplaatsen. Die behalen een topsnelheid van 50 kilometer per uur.

Wakala werd gebouwd door de Duitse fabrikant Gerstlauer, bekend van onder meer Gold Rush in Attractiepark Slagharen, Fury in Bobbejaanland en Van Helsing's Factory in Movie Park Germany. De minimumlengte bedraagt één meter. Het parcours, met een doodlopend stuk op het water en een wissel, kruist onder meer rodelachtbaan Dawson Duel.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Bellewaerde Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be