Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort ontslaat zeventien medewerkers

30-06-2020, 13.39 uur

DierenPark Amersfoort heeft door de coronacrisis een lastig besluit moeten nemen. Zeventien van de 125 vaste medewerkers worden ontslagen. Dat is nodig om de dierentuin financieel gezond te houden.

Het park heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan om het banenverlies te voorkomen. Er is loonsubsidie aangevraagd en er werd kritisch gekeken naar uitgaven en personeelsinzet. Dat mocht helaas niet baten. Het is niet bekend welke functies precies verdwijnen. Ook is onduidelijk of en hoeveel tijdelijke krachten het veld moeten ruimen.

Vooral de tijdelijke sluiting heeft veel impact gehad. DierenPark Amersfoort mocht ruim twee maanden lang geen bezoekers ontvangen. In die periode liepen de kosten voor het voeden en verzorgen van de dieren gewoon door. Het park vroeg abonnementhouders daarom eerder al om geen compensatie te claimen voor de periode waarin ze niet langs konden komen.

Goede hoop
DierenPark Amersfoort heeft goede hoop dat verdere maatregelen niet nodig zijn. Bezoekers weten de dierentuin sinds de heropening op 25 mei weer goed te vinden.

Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be