Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Foto's: tijdelijk pretpark duikt op in Duitse stad Dortmund

02-07-2020, 08.57 uur

De Duitse stad Dortmund is in de zomermaanden een pretpark rijker. Tot en met 11 augustus is bij evenementencentrum Westfalenhallen het tijdelijke attractiepark FunDomio te vinden, met enkele tientallen kermisattracties. Voor 34 euro per persoon mogen bezoekers onbeperkt overal in.

Alleen de gokkramen en de horeca zitten niet bij de prijs inbegrepen. Wie alleen rond wil wandelen en een hapje wil eten, kan vanaf morgen ook een entreebewijs kopen zónder attracties. Dat kost 5 euro. Het is dan niet mogelijk om apart te betalen per attractie, zoals op een kermis.

FunDomio werd in korte tijd opgezet omdat grote kermissen vanwege corona niet door mogen gaan. Door een kermis als een pretpark te runnen, wordt dat verbod omzeild. De belangrijkste attracties zijn reuzenrad Roue Parisienne, achtbaan Wilde Maus XXL, reuzenschommel Konga, booster Apollo 13, interactieve darkride Laser Pix, vrijevaltoren Hangover - The Tower en waterbaan Poseidon.

Wachtvakken
Ook aan de coronaregels is gedacht. Bij de attracties wordt gewerkt met vaste looproutes en aparte in- en uitgangen. In de wachtrijen zijn afstandsmarkeringen en wachtvakken aangebracht. Op heel veel plekken staan pompjes met ontsmettingsmiddel. Het dragen van mondkapjes is verplicht in de rijen en de attracties.

In Düsseldorf is deze zomer eveneens een kermispretpark te vinden: Düsselland. Daar betalen bezoekers 8 euro entree, maar voor het gebruik van de attracties moet apart bijbetaald worden.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be