Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Holle Bolle Gijs in de Efteling na een jaar gerepareerd

28-06-2020, 10.53 uurBeeld: @EftelRok

Een nostalgische Holle Bolle Gijs in de Efteling doet het weer. Het afgelopen jaar was Inca Gijs, de papiervreter naast wildwaterbaan Piraña, buiten gebruik. Hij maakte geen geluid meer en zijn mond was afgesloten met een rooster. Nu is het offerbeeld opnieuw tot leven gewekt.

Er klinkt zoals vanouds "Papier hier" uit de mond van Inca Gijs, met de kenmerkende stem van wijlen Efteling-ontwerper Henny Knoet. Ook zuigt het beeld weer papiertjes van bezoekers op.

Inca Gijs, ontworpen door Ton van de Ven, is te vinden bij het terras van horecapunt Casa Caracol. Hij stamt uit 1983, het openingsjaar van de Piraña. Volgens een woordvoerder had de veelvraat eerder "last van verstoppingen".

Max & Moritz
Dankzij de terugkeer van Inca Gijs telt het attractiepark nu elf werkende Holle Bolle Gijzen. Onlangs werd de Gijs bij restaurant Frau Boltes Küche ook weer in gebruik gesteld. Hij kreeg een nieuwe identiteit, ter gelegenheid van de opening van familieachtbaan Max & Moritz.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be