Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling heropent doolhof ondanks corona

27-06-2020, 20.44 uur

Eén van de Efteling-attracties die afgelopen maand gesloten was vanwege het coronavirus, is nu alsnog geopend. Bezoekers kunnen weer terecht in het Avonturen Doolhof, gelegen naast Monsieur Cannibale in parkdeel Reizenrijk. Dat meldt een woordvoerster aan Looopings.

Eigenlijk was het labyrint afgesloten omdat anderhalve meter afstand daar niet gegarandeerd kon worden. Nu kiest de Efteling ervoor om het doolhof toch te openen, maar alleen voor kinderen tot en met 12 jaar. Zij hoeven namelijk geen afstand te bewaren.

Het Avonturen Doolhof opende in 1995. Officieel gold eerder al een maximale lengte van 1.50 meter, maar daar werd niet actief op gecontroleerd. De informatieteksten op de officiële Efteling-site en in de Efteling-app zijn nog niet bijgewerkt.

18 jaar
Op dit moment zijn bootjesmolen Polka Marina en de boottocht bij De Zes Zwanen in het Sprookjesbos nog wel gesloten in verband met coronamaatregelen. Overigens hoeven vanaf 1 juli ook jongeren tot 18 jaar onderling geen anderhalve meter afstand meer te houden in Nederland.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be