Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Eerste kermissen in coronatijd starten vandaag, maar Nederlandse exploitanten blijven demonstreren

03-07-2020, 14.36 uur

Na maanden van afwezigheid starten vandaag de eerste Nederlandse kermissen weer. In het Brabantse Moergestel en het Gelderse Zevenaar kan de komende dagen kermis gevierd worden, dankzij het versoepelen van de landelijke coronaregels. Nederlandse exploitanten zijn echter nog lang niet tevreden.

Het overgrote deel van de kermissen gaat namelijk níet door en van financiële compensatie is vooralsnog geen sprake. Kermisbond Bovak schat dat 80 procent van de geplande kermissen de komende maanden wordt geschrapt. Het kabinet heeft de kermiswereld groen licht gegeven, maar in de praktijk worden vergunningen vaak alsnog niet verleend. Bijvoorbeeld omdat pleinen in gemeentes niet beschikbaar zijn door de uitbreiding van terrassen.

Kermisondernemers willen dat de overheid hen compenseert voor de gederfde inkomsten. Ook hopen ze op meer meewerking van veiligheidsregio's. Vanochtend demonstreerden exploitanten op het Media Park in Hilversum om aandacht te vragen voor de situatie. Ze waren 's nachts naar Den Haag gereden om daar hun beklag te doen. Uiteindelijk besloten ze om uit te wijken naar Hilversum.

Geen blokkade
De politie was aanwezig op het Media Park, maar hoefde niet in te grijpen. De protestactie verliep rustig: van een blokkade was geen sprake. Rond 09.00 uur vertrokken de kermismensen weer. Een delegatie had later een gesprek met het ministerie van Justitie en Veiligheid. Vorige maand werd er ook al gedemonstreerd, toen op het Haagse Malieveld.







Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be