Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tivoli Gardens

Deens attractiepark ontslaat honderden medewerkers

27-06-2020, 17.57 uur

Een Deens pretpark neemt vanwege het coronavirus drastische maatregelen. Tivoli Gardens in Kopenhagen ontslaat maar liefst 233 medewerkers. Dat is 10 procent van het totale personeelsbestand.

Tivoli is zwaar getroffen door de coronacrisis. Hoewel de poorten begin juni weer open mochten, staan strenge regels slechts een beperkt aantal bezoekers toe. De grote concerten waar Tivoli bekend om staat, zijn voorlopig helemaal niet mogelijk.

Het park vreest in 2020 daarom een verlies dat kan oplopen tot 100 miljoen Deense kronen, omgerekend ruim 13 miljoen euro. De ontslagronde is nodig om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen.

Nog erger
Directeur Lars Liebst spreekt in lokale media van de "slechtste en moeilijkste" dag in de geschiedenis van het park. Toch had het nog erger gekund. Eerder vreesde Tivoli zelfs 440 arbeidsplaatsen te moeten schrappen. Dat aantal is met bijna de helft teruggebracht door personeel flexibeler in te zetten.

Ook zijn sommige werknemers vrijwillig opgestapt. Ontslagen medewerkers worden geholpen bij het zoeken naar een andere baan.

Meer Tivoli Gardens
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be