Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Meekijken: nieuwe Phantasialand-achtbaan F.L.Y. van boven

26-06-2020, 21.35 uurBeeld: nicoxx68xx

Dankzij een brutale actie van een Franse pretparkfan kunnen we een kijkje nemen in Rookburgh, het nieuwe themagebied van Phantasialand. Daar wordt al jaren gebouwd aan de spectaculaire flying coaster F.L.Y., die inmiddels af is. YouTube-gebruiker nicoxx68xx liet onlangs een drone over het gebied heen vliegen.

Het eindresultaat is een YouTube-video van anderhalve minuut. De beelden verklappen dat de decoraties in het themadeel praktisch gereed zijn. Ook het bijbehorende themahotel Charles Lindbergh nadert de voltooiing. De achtbaan zelf is al sinds het voorjaar van 2019 compleet.

Volgens de youtuber is het filmpje "volledig legaal" geschoten. Het komt niet vaak voor dat de mysterieuze attractie zo duidelijk in beeld gebracht wordt. Phantasialand heeft tijdens het bouwproces nauwelijks informatie over het project gepubliceerd. Zo is de openingsdatum officieel nog steeds niet bekend.

Lancering
F.L.Y. - de langste flying coaster ter wereld en de eerste met een lancering - werd gefabriceerd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Bijzonder is dat passagiers een ritje liggend afleggen. De eerste voorbereidende werkzaamheden begonnen al in 2016.Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be