Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde Park

Pretpark Bellewaerde stopt met het houden van olifanten

26-06-2020, 23.59 uur

In het Belgische pretpark Bellewaerde zijn voortaan geen olifanten meer te vinden. De laatste Aziatische olifant Fahim is deze week verhuisd naar de Rotterdamse dierentuin Blijdorp. "Het vertrek luidt tevens een nieuw tijdperk in, gezien hij de laatste olifant in Bellewaerde zal zijn", laat het park weten.

Bellewaerde wil zich naar eigen zeggen meer richten op kweekprogramma's met amoerluipaarden, rothschildgiraffen, Europese bizons en rode vari's. Op de plek van het olifantenverblijf worden in de toekomst giraffen gehuisvest.

Wereldwijd leven in het wild nog 1400 rothschildgiraffen. In dierentuinen wonen 590 exemplaren. "Deze soort overleefde de vele lokale Afrikaanse oorlogen bijna niet en zelfs nu durft men er nog op jagen", aldus Bellewaerde.

Geslachtsrijp
Het park haalde de afgelopen jaren steeds jonge mannelijke olifanten binnen. Als ze geslachtsrijp werden, mochten ze verhuizen naar andere dierenparken om geïntroduceerd te worden in een kweekgroep. Bellewaerde gaat op 1 juli weer open na een maandenlange sluiting vanwege corona.

Meer Bellewaerde Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be