Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Emerald Park

Beter laat dan nooit: toch bouwvergunning voor twee nieuwe rollercoasters in Ierland

25-06-2020, 20.07 uur

Er gaat een zucht van verlichting door attractiepark Tayto Park in Ierland. Het pretpark heeft eindelijk toestemming gekregen voor het bouwen van twee stalen achtbanen. Vorig jaar bleek dat de bouwvergunning niet verleend kon worden. Klagende buurtbewoners kregen toen gelijk.

Nu kan de bouw van de attracties alsnog doorgaan. Er is meer dan 1,5 miljoen euro geïnvesteerd om geluidsoverlast tegen te gaan. "Zo zijn de rollercoasters opnieuw ontworpen", meldt het park in een persbericht. "Ontwerpers hebben de banen aangepast om ervoor te zorgen dat het geluid wordt weggeleid van woningen in de omgeving."

Het gaat om twee achtbanen van de Nederlandse fabrikant Vekoma: een suspended thrill coaster en een family boomerang coaster. Er is een investering van 15 miljoen euro mee gemoeid. De bouwwerkzaamheden moeten in 2021 beginnen, zodat de opening kan plaatsvinden in 2023.

Prachtig
"Vandaag is een prachtige dag voor Tayto Park", laat eigenaar Raymond Coyle weten. "Dit is de grootste investering in onze geschiedenis. Het zorgt ervoor dat het voortbestaan van het park veiliggesteld wordt."

Tayto Park is niet het eerste pretpark dat beide achtbaantypes combineert. Deze zomer presenteert het Duitse pretpark Tripsdrill hetzelfde concept, met de suspended thrill coaster Hals-über-Kopf en een family boomerang coaster Volldampf.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Emerald Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be