Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland: deze attracties blijven gesloten in coronatijd

25-06-2020, 13.27 uur

Als Bobbejaanland volgende week weer opengaat, zullen niet alle attracties beschikbaar zijn. Vanwege de coronacrisis kiest het Vlaamse pretpark ervoor om een handjevol attracties te sluiten of aan te passen. Dat vertelt algemeen directeur Yves Peeters in een interview.

Zo zal het overdekte speelgebied Kinderland niet toegankelijk zijn. Ook de interactieve darkride El Paso, waar bezoekers met pistooltjes moeten schieten op doelen, blijft gesloten. Verder zijn de Glijbaan en 3D-simulator The Forbidden Caves dicht.

De achtbanen Revolution en Dreamcatcher zijn operationeel, maar virtualreality-brillen worden daar tot nader order niet gebruikt. Het dragen van mondkapjes wordt voornamelijk verplicht in "de grotere attracties", aldus Peeters. "Met name de coasters, want daar wordt geschreeuwd. De bedoeling van het mondmasker is om daar absolute veiligheid te garanderen."

Toestemming
De directeur deed zijn uitspraken op de Vlaamse radiozender Radio 2. Daar vertelde hij ook dat hij het liefst komend weekend al wat testdagen had gehouden. Daar heeft Bobbejaanland echter geen toestemming voor gekregen. Woensdag 1 juli wordt de eerste openingsdag. "We starten heel rustig op en zien dat dan als test. Maar we hadden het liever anders gezien."

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be