Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Coronacrisis: geen geureffecten meer in de Efteling

25-06-2020, 12.58 uurBeeld: @promenadefotos

Efteling-bezoekers moeten de kenmerkende geuren bij attracties en sprookjes missen tijdens de coronacrisis. De Efteling heeft geureffecten in het attractiepark tot nader order uitgeschakeld. Dat heeft niet met hygiëne te maken: het gaat om een bezuinigingsmaatregel, vertellen ingewijden aan Looopings.

Een woordvoerder bevestigt alleen dat de geureffecten in het park op dit moment niet gebruikt worden. Normaal zijn er geureffecten actief in attracties als Droomvlucht, Fata Morgana, Symbolica, De Vliegende Hollander en Fabula.

In het Sprookjesbos wordt gebruikgemaakt van geuren bij Hans en Grietje, Het Meisje met de Zwavelstokjes, De Chinese Nachtegaal, Sneeuwwitje, Tafeltje Dek Je, Ezeltje Strek Je, Knuppel uit de Zak en Pinokkio.

Slechtste jaar ooit
De Efteling probeert in tijden van corona geld te besparen op niet-essentiële onderdelen. Door de gereduceerde capaciteit van het park komt er veel minder geld binnen dan gewoonlijk. "Financieel wordt dit het slechtste jaar ooit van de Efteling", vertelde directeur Fons Jurgens onlangs.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be