Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

'Prijsvraag Toverland is doorgestoken kaart'

12-09-2012, 17.54 uur

Er zijn sterke aanwijzingen dat Toverland heeft valsgespeeld bij het bedenken van een naam voor een nieuwe achtbaan. Het pretpark liet Facebook-fans ideeën insturen, maar achter de schermen stond de naam van de achtbaan allang vast.

Anonieme medewerkers van Toverland hebben dat laten weten aan Looopings. Ondertussen doet het park er weinig aan om de schijn van onpartijdigheid op te houden. Jeffrey Houtman, die de winnende inzending Dwervelwind zou hebben verzonnen, heeft een relatie met Toverland-operator Maikel Kersten. En Jeffrey kreeg in het verleden les van Pieter Cornelis: toen docent aan de opleiding Theme Park Management, nu strategisch directeur van Toverland.

Bovendien gaan er al langer geruchten dat de attractie een verhaal meekrijgt waarin de fantasiefiguren 'Dwervels' een rol zullen spelen. De winnaar zou dat al geweten hebben. Maar volgens Inge van Rooij, marketeer bij Toverland, klopt er niets van het verhaal. "We kunnen garanderen dat de prijsvraag eerlijk is verlopen. Als het volkje inderdaad Dwervels gaat heten, is dat puur toeval", zegt Inge.

Op een persbijeenkomst was Pieter Cornelis vorige maand minder stellig. Hij vertelde toen nonchalant: "We hebben zelf al een naam in gedachten. Misschien weten onze bezoekers een betere naam, en anders zien we wel."

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be