Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Rampzalige beslissing: attractieparken in Zweden blijven deze zomer dicht

22-06-2020, 20.54 uur

Attractieparken in Zweden hebben vandaag dramatisch nieuws gekregen. De Zweedse overheid houdt deze zomer vast aan een verbod op bijeenkomsten van meer dan vijftig personen. Voor pretparken wordt geen uitzondering gemaakt. Het gevolg is dat populaire bestemmingen als Liseberg en Gröna Lund in de zomermaanden gesloten zullen blijven.

Voor die parken betekent de beslissing een financiële ramp. "Dit is een enorme klap voor Liseberg en voor de hele Zweedse pretparkwereld", reageert Liseberg-directeur Andreas Andersen. Hij benadrukt dat attractieparken in andere Europese landen al hebben laten zien dat ze veilig open kunnen.

Liseberg denkt 75 miljoen euro aan omzet mis te lopen. Directeur Magnus Widell van Gröna Lund spreekt over "een gigantische deceptie". Christer Fogelmarck van moederbedrijf Parks & Resorts Scandinavia noemt de situatie "volkomen onwerkelijk". "Waarom is het wel oké om in een vliegtuig te zitten, maar niet om door een pretpark te lopen?", vraagt hij zich af.

Geen keus
Parks & Resorts rekent op een omzetverlies van 95 miljoen euro. Bij de groep horen de parken Gröna Lund, Kolmården, Furuvik en Skara Sommarland. Skara Sommarland had de hoop op een heropening al eerder opgegeven. Dat pretpark kondigde onlangs aan in 2021 pas weer bezoekers te zullen verwelkomen. "We hebben geen andere keus", aldus directeur Janne Nilsson.

Dierenparken Kolmården en Furuvik, waar ook attracties staan, mogen wel meer bezoekers ontvangen. Vanwege de strenge regels is in beide parken slechts één achtbaan geopend. In het gebied rond die attracties mogen maximaal vijftig personen aanwezig zijn.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be